В Одесі продовжує знижуватися захворюваність на ГРВІ та грип

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі за останній тиждень знизилася на 9%, порівняно з попереднім тижнем. Усього за минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 3220 одеситів, серед яких 67,6% становили діти віком до 17 років.

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі нижча за епідпоріг на 39% і знаходиться на сезонному рівні для даної пори року.
Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, за останній тиждень зареєстровано циркуляцію вірусу грипу А, який був превалюючим та найбільше впливав на інтенсивність епідпроцесу, а також вірусів негрипозної етіології (парагрип, аденовірус, метапневмовірус та ін.).

Захворюваність на COVID-19 в Одесі протягом минулого тижня знизилася на 37,5% і склала 25 випадків, серед яких дві дитини.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками. Випадки кору, дифтерії, краснухи, правця не зареєстровані.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам.

Під час моніторингових досліджень за станом забруднення атмосферного повітря на території житлової забудови Одеси було відібрано 45 проб на вміст оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу. Перевищення гранично допустимих концентрацій не встановлено.

+ 0 -
  • 0
  • 187

Добавить комментарий