Доцент Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Cергій Стайкуца став співавтором курсу з кібербезпеки

Доцент кафедри кібербезпеки та технічного захисту інформації Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку Cергій Стайкуца став співавтором вступного курсу з кібербезпеки, який розробила та презентувала команда YouControl Academy. Мета курсу – надати компаніям базове розуміння методів захисту їхніх цифрових активів. Про це повідомили у прес-службі ЗВО.
Також у межах презентації курсу у блозі компанії YouControl вийшло інтерв’ю  з Сергієм Стайкуцею «Скільки бізнесу коштують прогалини в кібербезпеці». У матеріалі йдеться про роль кібербезпеки в компанії, її вплив на неперервність бізнесу, загрози та ризики, перші кроки із запровадження кіберзахисту та прогнози на 2024 рік.
На думку вченого, діяльність будь-якої компанії без принципів безперервності як стратегії безпеки, включно з процесами кібербезпеки, є питанням везіння й агресивності навколишнього світу. Статистика говорить про банкрутство 95% компаній упродовж першого року роботи. «У майбутньому ми можемо очікувати нові виклики у сфері кібербезпеки, особливо з розвитком хмарних технологій. Бізнесу варто бути готовим до постійної адаптації й оновлення своїх безпекових стратегій. У 2024 році серед всіх кіберзагроз прогнозується висока кіберактивність у контексті виборів у США та розвиток політичного хакерства. Світ очікує зростання кібератак з метою впливу на виборчий процес та політичну ситуацію в країні. Збільшення кібератак у контексті геополітичних конфліктів, зокрема з використанням тактик, спрямованих проти цивільних та військових цілей. Є високі ризики атак на гібридні та багатохмарні середовища, зокрема через вразливості та недоліки в конфігурації. Зростають також загрози для смартфонів. Кіберзлочинці постійно пристосовуються до сучасного цифрового ландшафту, ставлячи перед фахівцями з кібербезпеки нові виклики. Приводом може служити як небажання бачити компанію на ринку, так і політичні мотиви. Тому кіберзагрози можуть стосуватися будь-якої сфери бізнесу», – вважає Сергій Стайкуца.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв'язку - один з провідних ЗВО України у галузі зв’язку загалом і телекомунікацій та інформаційних технологій зокрема. Створений шляхом реорганізації Одеської національної академії зв’язку (ОНАЗ) імені О.С. Попова і Одеської державної академії технічного регулювання та якості (ОДАТРЯ). Офіційною датою заснування вважається 1920 рік, коли на базі «Вищих курсів телеграфних механіків» було засновано «Одеський вищий електротехнікум сильних струмів імені Г. Ф. Гринька».

YouControl — це компанія №1 в Україні з роботи з відкритими даними, яка надає сервіси для аналізу юридичних та фізичних осіб, а також навчає бізнес-журналістів та журналістів-розслідувачів, як використовувати відкриті дані на користь суспільства. Система YouControl надає 8 аналітичних інструментів для бізнесу, має повне досьє на 4 млн українських компаній та ФОП, 180 офіційних джерел інформації. YouControl рекомендовано Нацбанком і Фіскальною службою України для онлай-перевірки компаній. YouControl активно працює зі студентами 50 українських та 3 іноземних ЗВО.

+ 0 -
  • 0
  • 471

Добавить комментарий