НБУ оштрафував «Укрпошту» на понад 17 млн гривень

НБУ оштрафував «Кристалбанк» і «Акордбанк» на 400 тисяч грн кожний. Причиною стали неподання достовірної інформації в повному обсязі регулятору щодо дотримання закону про протидію відмиванню коштів, одержаних злочинним шляхом, та за порушення валютного законодавства відповідно. Про це повідомляється на сайті Нацбанку.

Крім того, регулятор оштрафував державну «Укрпошту» на 17,39 млн гривень за порушення проведення належного первинного фінансового моніторингу.

Поштовий оператор отримав письмове застереження за порушення щодо валютного нагляду, а саме, невизначення у внутрішніх документах порядку здійснення валютних операцій із урахуванням ризик-орієнтованого підходу, зазначив регулятор.

Аналогічне застереження отримав і «Комінбанк». В цьому випадку причиною стало несвоєчасне та не в повному обсязі подання інформації, що стосується виконання банком вимог законодавства у сфері протидії відмиванню грошей, одержаних нелегальним шляхом.

Раніше Національний банк визначив системно важливі банки на 2024 рік. Вони не відрізняються від попереднього року.

Крім того, регулятор повідомив, що в Україні протягом 2023 року більшість операцій з платіжними картками були безготівковими.

+ 0 -
  • 0
  • 473

Добавить комментарий