У Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку відбулася олімпіада з математики

23 березня у Державному університеті інтелектуальних технологій і зв'язку відбулася студентська олімпіада з математики, приурочена до Дня числа «Пі», неофіційного свята, яке відзначається 14 березня. Цей захід організували викладачі кафедри фізико-математичних наук. У ньому взяли участь студенти, які навчаються на різних спеціальностях, повідомили у прес-службі ДУІТЗ.

Під час олімпіади студенти нашого університету активно виконували різні завдання конкурсу, які були доволі складними, але цікавими та здебільшого корисними для молоді.

Наприкінці конкурсу викладачі кафедри фізико-математичних наук оголосили переможців. Ними стали:
1 місце – Драгнєв Андрій, ІПЗ-1.01;
2 місце – Підлісний Лев, КН-1.02;
3 місце – Кузнецов Іван, ТРК-2.01.

Нагадаємо, що число «Пі» — математична константа (3,1415.), що виражає відношення довжини кола до довжини його діаметра.

Вперше День числа «Пі» відзначили в 1988 році в науково-популярному музеї Експлораторіум в Сан-Франциско. Придумав це свято роком раніше фізик з Ларрі Шоу.

Дату 14 березня він вибрав не випадково, адже у загальновідомому числі «Пі» цифри вказують на 3 (третій місяць в році), і 14 число березня. Фізик зробив все можливе, щоб святкові події в честь цього числа були настільки ж яскравими і значущими, як і інші свята.

В першу чергу свято придумане для того, щоб проінформувати громадськість про історичні факти даного вимірювання та внести конкретику в знання всього світу про число «Пі».

Також День числа «Пі» відзначають для залучення уваги громадськості до важливості питання про математичному навчанні, хоча б на елементарному побутовому рівні, і використання математичних знань у повсякденному житті.

+ 0 -
  • 0
  • 645

Добавить комментарий