Правоохоронці викрили двох браконьєрів у Жебріянській бухті Чорного моря

Поліцейські вилучили водні біоресурси і рибацьке приладдя у правопорушників та розпочали досудове розслідування. За скоєння їм загрожує від штрафу до обмеження волі.

Під час патрулювання території обслуговування дільничний інспектор поліції та поліцейський офіцер громади відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з прикордонниками виявили двох жителів Кілійської громади, які на березі бухти розвантажували оселедець з дерев'яного човна.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група вилучила у правопорушників плавзасіб, 300 метрів ліскової сітки та понад дві сотні оселедців, загальною вагою понад 50 кг. Рибу поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

Попередньо, за підрахунками фахівців-екологів, рибалки завдали державі збитки на суму 500 тис. грн.

«За даним фактом дізнавачі відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір завданих державі збитків. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання про повідомлення фігурантам про підозру. За скоєне їм загрожує штраф від 17 до 51 тис. грн. або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк», - розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Розслідування триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури.

Правоохоронці нагадують, що з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об'єктів України розпочалася щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Правоохоронці продовжують патрулювання водойм з метою протидії незаконному зайняттю рибним промислом та попередження нещасних випадків.

+ 0 -
  • 0
  • 77

Добавить комментарий