У Миколаєві зафіксовано майже п'ятиразове перевищення формальдегіду у повітрі

За минулий тиждень (12 – 17 серпня 2024 року) у Миколаєві зафіксовано майже п'ятикратне перевищення рівня формальдегіду у повітрі.

Про це повідомляє Миколаївський гідрометцентр.

«Перевищення ГДК с.д. формальдегіду коливалося не більше 2,4 – 4,6 ГДК з.д. (Незначне перевищення). За іншими домішками перевищення не спостерігалося протягом усього тижня», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що контроль атмосферного повітря у м. Миколаєві здійснюється на 4-х пунктах спостереження, що знаходяться у різних кінцях міста. Основним забруднювачем атмосферного повітря (стабільно, багато років) є формальдегід.

Формальдегід це безбарвний газ, який виділяють багато будівельних матеріалів та предметів побуту.

У малих концентраціях він часто зустрічається в повітряному середовищі приміщень. При підвищеному вмісті цієї сполуки у повітрі виникає характерний їдкий запах, розвивається подразнення слизових очей, носа та дихальних шляхів, а у хворих астмой можуть погіршуватися симптоми захворювання.

Вплив формальдегіду на організм людини:

  • Низький рівень (менше 40 мкг/кг) характеризується відсутністю очевидних проявів.
  • Помірний рівень (40-100 мкг/кг) може призводити до респіраторних проблем, наприклад, кашлю, хрипів, алергенних проявів.
  • Високий рівень (>100 мкг/кг) викликає подразнення очей, слизових носа та горла та більш значні проблеми з дихальною системою.

+ 0 -
  • 0
  • 257

Добавить комментарий