Одеські блогери на околицях міста знайшли найменший цвинтар

Одеські блогери на околицях міста знайшли найменший цвинтар у місті. Воно розташоване на території Цукрового селища.

Про це повідомляє на своєму Ютуб-каналі блогер Сергій ЕльМіра???.
В Одесі знайшли цвинтар, якого немає навіть на картах. Він з'явився після революції, на руїнах цукрового заводу Ізраїля Бродського, знищеного вибухом артилерійських складів із боєприпасами 31 серпня 1918 року.

"Це, мабуть, найменший цвинтар в Одесі. Його сьогоднішній стан навіяв на нас тугу та смуток. На жаль, час іде і роки беруть своє. Тут уже давно нікого не ховають і нікому невідомо скільки ще тут бути цьому маленькому цвинтарю", — констатує блогер.

На території цього кладовища вже дуже давно не прибирали сміття.


Цукрово-рафінадний завод Олександрівського товариства було збудовано в 1879 році, а вже після його купив Бродський. У дореволюційні роки він займав значне місце за кількістю виробленого цукру та за участю в казенному доході, який отримували від продажу продукції.

Працівникам підприємства виплачували доволі пристойну заробітну плату. При заводі працювали лікарня та школа — для працівників та їхніх дітей.

На честь цього колись величезного цукрового заводу, зруйнованого у 1918 році, назвали нове селище.
Наразі воно активно забудовується багатоповерховими будинками. Тут зростають цілі нові елітні житлові комплекси. Новобуди з'являються як на вільній території, так і на місці деяких старих житлових будинків.

Також нагадаємо, що департамент міського господарства пропонує закупити електрокари на кладовища. В Одесі "Західне" — найбільше кладовище Європи, тож для багатьох одеситів, за словами чиновників, проблема дістатися до могил. За задумом чиновників на укріплення матеріально-технічної бази пропонується витратити 7,8 мільйона гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 735

Добавить комментарий