У 2024 році держава може профінансувати облаштування 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю

У 2024 році держава готова компенсувати роботодавцям облаштування 10 000 робочих місць для людей з інвалідністю. На цю програму закладуть 660 мільйонів гривень. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

«На сьогодні ми, як держава, маємо сповідувати чітку філософію — наші громадяни або працюють, або захищають країну. Це питання нашої обороноздатності та економічної стійкості. Наше завдання — зробити так, щоб кожен, хто хоче працювати, мав таку можливість, зокрема, законодавчу, і не мав бар’єрів для реалізації такого прагнення», — наголосила очільниця відомства.

У цьому напрямку серед своїх пріоритетів міністерство визначає:

вдосконалення трудового законодавства. Так, до кінця місяця планується винести на обговорення новий проєкт Кодексу законів про працю;
усунення бар’єрів на робочому місці, зокрема, через обладнання таких місць спеціальними меблями, застосунками, необхідними для людей з інвалідністю, щоб вони могли почуватись комфортно та безпечно в робочому середовищі;
програма підвищення продуктивності на роботі — ідеологія wellbeing, яку бізнес вже почав впроваджувати як частину своєї корпоративної культури.
Як працює програма з компенсації?

У серпні 2023 року уряд запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Так, роботодавці можуть отримати від держави компенсацію за придбані для своїх співробітників з інвалідністю спеціальні меблі, обладнання, допоміжні засоби в розмірі:

до 100,5 тисяч гривень — для облаштування робочого місця для людей з інвалідністю І групи;
до 67 тисяч грн — для людей з інвалідністю II групи.
Нині роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад 2 млн грн. Середній рівень компенсації сягає 55 тисяч грн.

+ 0 -
  • 0
  • 219

Добавить комментарий